Dermatologie

a

Specialist in huidkanker

Dokter Ruud Valks uw dermatoloog aan de Costa Blanca. In de dermatologie streef ik naar een uitstekende verzorging van mijn patiënten en kan ik dat doen in uw eigen taal, zodat we de beste oplossing voor uw huid kunt vinden.

Kijk in de zomer tussen de middag eens rond op een gemiddeld strand in Spanje. Wie zie je daar hun broodje zitten eten terwijl de zon op zijn sterkst is? Niet de Spanjaarden, die hebben een plekje in de schaduw of zelfs binnen opgezocht. Het zijn vaak Nederlanders die zich dan nog steeds blootstellen aan de meest krachtigste UV-stralingen van de dag.

En waarom? Om er goed uit te zien? Een gebruinde huid door de zon is een DNA beschadigde huid, die sneller verrimpelt en ouder wordt, veroorzaakt door overmatige UV-straling. Dr. Ruud Valks is uw specialist op het gebied van huidkanker.

Preventie van huidkanker

Het is aan te raden om uzelf periodiek te onderzoeken en uw eigen huid te leren kennen alsof het een kaart is. Preventief onderzoek kan een hoop ellende voorkomen. Raadpleeg bij twijfel altijd uw dermatoloog.

In onze kliniek hebben we veel ervaring met het herkennen van huidkanker en maken we gebruik van dermatoscopie, een techniek waarmee we met grote precisie structuren en patronen in de moedervlekken kunnen zien die ons helpt om goed van niet goed te onderscheiden en het geeft belangrijke aanwijzingen in het herkennen van huidkanker.

a

a

Specialisatie

Diagnose van huidkanker, het screenen van moedervlekken en huidkanker met dermatoscopie. Medische behandeling van precancereuze laesies, een toestand van de cellen die naar een kanker neigt, actinische keratosen en photodynamische therapie. Chirurgie van huidkanker met cosmetische reconstructie en MOHS chirurgie en uiteraard algemene dermatologie zoals aandoeningen aan de huid, haar en nagels, van acne tot aan venereologie

Dokter Ruud Valks

 

Ik wist al snel dat ik dokter wilde worden. Wat mij enthousiast maakte voor de dermatologie is het visuele aspect. De kunst dat je vaak met het blote oog alleen, een diagnose kan stellen zonder veel ingewikkelde onderzoeken. De dermatologie is erg veelzijdig met zowel medische als chirurgische aspecten en er komen patiënten van alle leeftijden op mijn spreekuur.

Iedereen heeft in zijn leven wel één of meerdere huidaandoeningen. De huid wordt vaak als de spiegel van de ziel benoemd. De dingen die we op de huid zien kunnen reflecties zijn wat er in het lichaam of ziel afspeelt. En omgekeerd is het ons omhulsel dat ons beschermd tegen de buitenwereld waaronder de zon die hier in Spanje natuurlijk zo belangrijk is.

Huidziekten hebben een grote impact op een mensenleven. Dit geldt voor patiënten met een kwaadaardig melanoom, maar ook voor patiënten met huidaandoeningen die erg zichtbaar zijn zoals eczeem, psoriasis of acne.

Gedurende mijn universitaire periode heb ik de kans gehad om onderzoek naar huidziektes te doen en daarover te kunnen publiceren. Het beter kunnen begrijpen, diagnostiseren of behandelen van huidziektes blijft me boeien. Het streven naar excellentie in dermatologie waarbij ik dagelijks mijn kennis en vaardigheden zo optimaal mogelijk wil toepassen en daarom ook steeds wil verbeteren door het bijwonen van congressen, volgen van cursussen en bijhouden van vakliteratuur, maar ook wat ik dagelijks in de praktijk leer tijdens het werk met mijn patiënten.

Aandacht voor de patiënten is daarom fundamenteel voor een goede zorg. Ik vind het belangrijk dat een patiënt zich vertrouwt of thuis voelt, dat de patiënt begrijpt wat haar of zijn huidaandoening inhoud en wat er aan gedaan kan worden.

Daarom kan ik U de beste oplossing voor uw huid bieden alsof het mijn eigen huid is.

Dr. Ruud Valks

a