Dr. Birgitta Østensen Skavoll

 

Hallo! Ik ben Birgitta

Huisarts en fysiotherapeut

Ik werk dagelijks als arts en fysiotherapeut bij Centro Medico Alfaz. Ik wil het domein huslegen.no gebruiken in mijn werk, omdat ik de naam huslegen associeer met het “ouderwetse” imago van de dorpsdokter die naar zijn patiënten fietst. En ik wil je huisarts zijn – of je nu naar onze kliniek komt (centro. Medico Alfaz) of als je een huisbezoek nodig hebt.

Ik werk graag met kinderen. Een van de mooie dingen aan met kinderen werken, is hun relativerende werking. Als je met kinderen werkt, moet je jezelf niet te serieus nemen. Dan word je heel gauw afgestraft. Ze zijn heel direct in hun communicatie en dat is iets wat ik zeer waardeer. Het is belangrijk voor mij om iets voor hen te kunnen doen.

Een van mijn specialiteiten is shockwave therapie, ik ben als fysiotherapeut daarin speciaal opgeleid . Het apparaat dat de geluidsgolven uitzendt heet een Shockwave apparaat. De geluidsgolven reizen door uw huid naar de plaats van uw blessure. De geluidsgolven verbeteren de bloedcirculatie en de stofwisseling in het letselgebied, waardoor uw pijn vermindert. Dit stimuleert uw lichaam om zijn eigen verwondingen te genezen.

 

Een klein beetje over mezelf

Ik ben 44 jaar oud, getrouwd, heb 4 kinderen van 7-11 jaar. We zijn inmiddels gesetteld in Albir en hebben het hier erg naar ons zin. Ik heb eerst fysiotherapie gestudeerd in Nederland 1999-2001 (Hogeschool Enschede) en geneeskunde in Noorwegen 2004-2011 (Universiteit van Oslo), en ben parallel aan de geneeskundestudies 2007-2011 op de onderscheiding gegaan. Ik heb ook een vooropleiding muziek (jazzzang aan het conservatorium in Enschede), in de periode 2000-2002.

Mijn ervaring

  • Huisarts
  • Fysiotherapie specialisatie drukgolftherapie

Mijn training

  • Fysiotherapie, Hogeschool Enschede
  • Geneeskunde, Universiteit van Oslo
  • Jazzzang Enschedes Conservatorium

Wil je een consult met mij voor een doktersafspraak of
fysiotherapie dan bent u bij mij van harte welkom.