Buenos días, Goedendag,

Ik zal mezelf voorstellen. Ik ga stage lopen bij Centro Medico Alfaz.

Mijn naam is Marcha Vonk, 44 jaar en woon in Hoek van Holland in Nederland.  Volgens mijn vrienden ben ik een vrolijke, energieke stuiterbal. De natuur vind ik geweldig en ik hou van wandelen, hartlopen, goede psychologische trillers en als ik tijd heb een goed boek. Sinds 2020 ga ik regelmatig naar Spanje toe voor vakantie. Wat is Spanje een geweldig land, mooie natuur, cultuur, de zon en heerlijk eten en drinken.

Sinds mijn 16e jaar ben ik al werkzaam in de zorg, begonnen als verpleegster en doorgeleerd naar community specialist Practitioner.

Op dit moment volg ik de opleiding tot Advanced Nurse Practitioner (verpleegkundig specialist) en ben ik werkzaam bij een thuiszorgorganisatie in het wondteam. Hier ben ik verantwoordelijk voor de behandeling van cliënten met complexe wonden en dat deze zo snel mogelijk genezen.

Voor mijn ontwikkelen om een goede verpleegkundig specialist te worden, ben ik in de gelegenheid gesteld om stage te gaan lopen bij een huisartsenpraktijk. En toen kwam deze geweldige kans voorbij: Stagelopen bij een medische kliniek die bestaat uit een huisartsenpraktijk met verschillende specialisten en in Spanje.

Ik wil me met name verder ontwikkelen in het met een duur woord: “Klinische redeneren”, zodat ik een goede diagnose kan stellen en behandelplan kan maken passend bij de patiënt.  Verder ben ik ervan overtuigd veel te leren in de kliniek.

Naast mijn stage, ben ik heel nieuwsgierig hoe het Spaanse leven en de cultuur mij zal gaan bevallen. En hoe het is om in Spanje te werken en niet alleen op vakantie te gaan.

Aan het einde van deze periode zal ik alles wat ik geleerd heb meenemen naar Nederland, waar ik dan weer kan terugkijken op een leerzame ervaring. Maar eerst ga ik me verheugen op de geweldige tijd die zal aankomen.

Ik verheug me op de komende tijd en u te ontmoeten in Centro Medico Alfaz!

Hasta Pronto!

Marcha