Praktische informatie

a

Nieuwe patiënten

Voor de eerste afspraak wordt nieuwe patiënten gevraagd een formulier invullen met hun persoonlijke gegevens, die we vertrouwelijk zullen behandelen en alleen zullen gebruiken om ze in onze database in te voeren en een persoonlijk dossier aan te maken.

Tijdens het eerste consult zal de huisarts aan de nieuwe patiënt vragen of hij aan een ziekte lijdt en of hij medicijnen gebruikt.Als u dit proces wilt vergemakkelijken, kunt u thuis een lijst maken met alle medicijnen en de dosering. Dit is essentiële informatie bij het voorschrijven van uw recept.

Spreekuur

In ons medisch centrum werken we op afspraak, die u kunt aanvragen door te bellen naar 966 86 07 04 van 8.30 tot 10.00 uur van maandag tot en met vrijdag.

Als uw klacht dringend is kunt u meestal nog dezelfde ochtend terecht.

Bij niet nakomen van de afspraak zonder 24 uur van te voren af te zeggen dient de patiënt de prijs van het consult betalen.

a

a

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 8.30 uur tot 13.00 uur

Zaterdag en zondag: gesloten

Op de pagina Ons Team vindt u de spreekuren van elke arts, aangezien iedere arts zijn eigen schema heeft.

Huisbezoek

 

Indien de patiënt om medische redenen niet naar ons medisch centrum kan komen dan gaat de dokter bij u op huisbezoek.

a

a

SpoednummerRode Kruis

Als u buiten de openingstijden van de kliniek een arts moet spreken, kunt u het noodnummer bellen: +34 634 210 754.

Dit nummer is alleen voor dringende medische problemen. Voor overige niet-spoedeisende medische problemen of voor het maken van een afspraak met een van onze artsen belt u het algemeen nummer van de kliniek op werkdagen van 8.30 tot 10.00 uur.

Als de dienstdoende arts na een telefoontje van mening is dat directe medische hulp noodzakelijk is, wordt er een ambulance naar huis van de patiënt gestuurd. Omdat de arts in een zeer groot gebied werkt, kan de wachttijd voor een arts aanzienlijk langer zijn dan voor een ambulance voordat hij bij u thuis is.

Recepten

Voorschriften voor uw medicijnen worden tijdens het consult door uw arts uitgeschreven.

Voor herhaalrecepten is hoeft u niet naar de kliniek te gaan, u kunt ze  per e-mail aanvragen: centromedicoalfaz@gmail.com.

Vermeld wel de volgende informatie: naam van het medicijn en de dagelijkse dosis (meestal in milligram).

Om te bevestigen dat uw recept klaar is, ontvangt u een e-mail. Recepten kunt u voor 13:00 uur bij de praktijk ophalen..

a

a

Bezoek in het ziekenhuis

Een keer per week bezoekt een van onze artsen onze gehospitaliseerde patiënten.

Het is mogelijk dat de situatie zich voordoet dat door gebrek aan communicatie, zowel met het ziekenhuis als met de patiënt, ons centrum niet naar behoren is geïnformeerd over genoemde ziekenhuisopname.

In dat geval is het raadzaam dat de patiënt zelf, of een naaste,  zo spoedig mogelijk een ziekenhuisopname aan de huisarts doorgeeft.

Specialisten

In ons centrum werken specialisten uit verschillende medische disciplines.

Afhankelijk van de verzekeringsdekking die u heeft, zult u het consult  zelf  mogelijk moeten voorschieten. Of de verzekering  rechtstreeks aan ons betaalt is afhankelijk van de polisvoorwaarden.

U kunt rechtstreeks naar de huisarts gaan, maar voor diagnostische tests of om door een specialist te worden behandeld, heeft u bij sommige Spaanse verzekeringsmaatschappijen , zoals bijvoorbeeld ASSSA, een voorafgaande toestemming van de verzekering nodig.

Voor Nederlandse verzekeringen is een bezoek aan de huisarts altijd gedekt maar voor aanvullend onderzoek heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

a

 Trombosedienst

 

Voor de trombosedienst kunt u zonder afspraak op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur bij ons in Centro Medico Alfaz langskomen. Wat uitleg over bloedverdunners vindt u in de video hiernaast

Als de dienstdoende arts na een telefoontje van mening is dat directe medische hulp noodzakelijk is, wordt er een ambulance naar huis van de patiënt gestuurd. Omdat de arts in een zeer groot gebied werkt, kan de wachttijd voor een arts aanzienlijk langer zijn dan voor een ambulance voordat hij bij u thuis is.