Psychotherapie

with text

Psychische stoornissen en problemen.

Wat is psychotherapie? Psychotherapie is het behandelen van psychische stoornissen of levensproblemen door middel van praten. Het is een wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethode. Wij hebben gesprekken met elkaar, om zo uw gedrag, cognities, emoties en/of persoonskenmerken te veranderen. Hiermee kunnen psychische klachten en problemen verminderen of helemaal worden opgeheven.

Rian van Rijsbergen is de psycholoog aangesloten bij Centro Medico Alfaz en kan u helpen bij psychische klachten. Misschien voelt u zich somber, bang, eenzaam of gespannen. Misschien is het druk in uw hoofd. Dit zijn psychische klachten waar de psycholoog u bij kan helpen.

Afhankelijk van het behandeldoel kunnen diverse methoden worden ingezet. Rian van Rijsbergen is onder andere gespecialiseerd in het prikkelbare darm syndroom. Door middel van cognitieve gedragstherapie (CGT) kan de verstoorde samenwerking tussen de hersenen en de darmen worden behandeld. Dit betekent echter niet dat Prikkelbare Darm Syndroom ‘tussen je oren’ zouden zitten. Integendeel. PDS is echt een lichamelijke aandoening.

Door middel van CGT kun je invloed uitoefenen op de communicatie tussen de darmen en de hersenen en zo kun je processen in je lichaam sturen die effect kunnen hebben op de werking van je darmen. Cognitieve gedragstherapie kan jouw lichamelijke PDS-klachten verminderen en kun je leren er beter mee om te gaan.

Kortdurende psychodynamische psychotherapie

Psychodynamische therapie, afgeleid van de psychoanalyse, is een therapie om een ​​dieper inzicht in jezelf te krijgen. Met psychodynamische therapie worden uw onbewuste gedragingen, gedachten en gevoelens blootgelegd. Dit kunnen bijvoorbeeld herinneringen uit uw vroege jeugd zijn die nog steeds een negatieve invloed hebben op uw huidige gedrag, gedachten en gevoelens.

Het doel van psychodynamische therapie is om het onderbewustzijn zichtbaar te maken, zodat je meer inzicht krijgt in je psychische problemen en ermee leert omgaan en je je problemen kunt verwerken.

2

a

Cognitieve gedragstherapie

De cognitieve gedragstherapie is een belangrijk instrument en worden gedragstherapie en gesprekstherapie met elkaar gecombineerd waarbij je cognities centraal staan. Met andere woorden je gedachten, fantasieën, herinneringen en je opvattingen over gebeurtenissen.

Bijvoorbeeld bij het behandelen van depressie, angst of gedragsproblemen worden vaak uitstekende resultaten gehaald met Cognitieve gedragstherapie. Het doel van CGT is om deze reacties van negatief of angstig om te bouwen in een positieve reactie of ondersteunende denkpatronen. Er bestaat namelijk een kans dat je in een negatieve vicieuze cirkel terecht bent gekomen. Die kun je met cognitieve gedragstherapie doorbreken.

Rian van Rijsbergen

Rian van Rijsbergen (1959), ik heb mijn opleiding in Nederland gevolgd in sociaal cultureel werk, daarna heb ik een groot aantal jaren gewerkt met kunstenaars, vormgevers en architecten op internationaal niveau.

Daarna heb ik de studie hypnotherapeut gevolgd en heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van psychosomatische problemen.

Vanaf 2003 heb ik mij gevestigd in de provincie Alicante als hypnotherapeut en was daarmee een van de eersten in de provincie die de aandacht richtte op geestelijke gezondheid. Later volgde ik verdere opleidingen in Duitsland en Spanje en bestudeerde psychodynamische en psychoanalytische concepten. In 2015 heeft het Spaanse Ministerio de Educación, Cultura y Deporte mijn studies als Licenciada en Psicología gehomologeerd.

Omdat ik mijn werk als een continu proces beschouw wat steeds kan verbeteren om patiënten beter te kunnen behandelen, heb ik eind 2020 met succes een tweejarige master psychopathologie bij UNED in Madrid afgerond.

Mijn drijfveer is de overtuiging dat iedereen het recht heeft op een gelukkig en gezond leven op een manier die het beste bij hem of haar past.

Rian van Rijsbergen is als psycholoog CV13745 aangesloten bij het beroepscollege van de Comunidad Valenciana en de beroepsorganisaties APHICE, FEAP en EAP.

a